România a procreat peste 15.000 de noi milionari în dolari în plină pandemie, potrivit unui raport al băncii elvețiene Credit Suisse. Dar cum viețuiesc milionarii români?

De la Voiculescu, stăpânul Antenelor, la  Dragnea, amândoi foști localnici la Rahova, și mai departe la mulți dintre sutele de milionari autohtoni, simțul gregar al proprietății nu are nimic de-a face cu sentimentul ancestral al locuirii.

Suntem un popor de proprietari. Potrivit unui studiu realizat de Eurostat în 2019, avem cei mai mulți proprietari de imobile dintre toate statele Uniunii Europene. Procentul este aiuritor: 96% dintre români sunt proprietarii cel puțin ai unei locuințe. La polul opus, țările în care o mare parte a populației locuiește în imobile închiriate sunt Germania, cu 49%  chiriași, Austria, cu 45% și Danemarca, unde 39% dintre danezi nu sunt proprietarii unei locuințe.

Ion Iliescu, încă în libertate în procesul-mascaradă care nu se mai încheie și în care este acuzat împreună cu Gelu Voican Voiculescu pentru săvârșirea de infracțiuni împotriva umanității în decembrie ’89, a împroprietărit jumătate din populația României la nici două luni după ce sute de copii au fost împușcați pentru a legitima în ochii Occidentului și ai prostimii autohtone furtul puterii politice. 

În februarie 1990, Consiliul Frontului Salvării Naționale (CFSN), adică Iliescu Ion, a emis Decretul-Lege nr. 61 privind vânzarea de locuințe construite din fondurile statului către populație. Articolul 1 al decretului de care au beneficiat peste opt milioane de români, de la săraci la bogați, de la comuniști la populația fesenistă, liberală, țărănistă, liber-schimbistă, de la milițianul din cel mai înfundat cătun la generalul de miliție, de la „simplul securist“  la cei din staff-urile lui Virgil Măgureanu, Victor Atanasie Stănculescu, Petre Roman, Adrian Severin, Teodor Meleșcanu, pentru a da doar câteva exemple de foste celule securiste, era formulat într-un limbaj de o ambiguitate exemplară: „Întreprinderile pentru vînzarea locuinţelor şi oficiile specializate pot vinde către populaţie locuinţe construite din fondurile statului.“

Sursa:https://m.dw.com/ro/ceremoniile-realit%C4%83%C5%A3ii-un-popor-de-proprietari-%C3%AEntr-o-s%C4%83r%C4%83cie-lucie/a-59670577