Un șobolan a traversat prin fața inspectorilor Protecției Consumatorului în timpul unui control la o patiserie din București, conform unei înregistrări video transmise de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC).

Societatea a fost amendată cu 20.000 lei, aproximativ 300 de kilograme de produse au fost retrase definitiv de la vânzare, iar activitatea societății a fost suspendată 6 luni.

Controlul inspectorilor a avut loc sub forma unei autosesizări după ce în spațiul public au apărut imagini cu un șobolan pe rafturile patiseriei.

Alte deficiențe care au mai fost constatate de comisarii ANPC, conform comunicatului transmis de instituție, au fost utilizarea unor grătare cu rugină și vopsea exfoliată, neigienizate, existența unor pereți neigienizați, în zona de gătire, cu strat grosier de grăsimi și arsuri, tavan cu exfolieri, nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare în agregatul frigorific, materiiile prime fiind depozitate la +15 grade Celsius, lipsa identificării datei limită de consum, la toate produsele existente în spațiul de lucru, lipsa informării cu privier la prezemța factorilor alergeni din produse.

Sursa: g4media.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.