Un român, în vârstă de 54 de ani, din Rumbeke, Belgia, riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor asupra soției sale. Decizia va fi luată de un judecător, după ce, ieri, bărbatul a spus în fața instanței că a vrut doar să salveze relația. 

La cinci ani după ce cuplul s-a mutat din România în Belgia, femeia a decis să pună capăt căsătoriei lor în luna martie. Bărbatul a rămas singur în casa de pe Groene Herdersgoed din Rumbeke, iar soția s-a mutat cu fiul lor. Pe 4 aprilie, șoferul român de camion i-a trimis soției sale un mesaj text în care o întrebă dacă poate să-i dea niște sfaturi gospodărești și să ridice o scrisoare. Femeia, împreună cu fiul ei, s-au deplasat la casa din Roeselare. Românul a insistat să intre, dar în curând a izbucnit o nouă ceartă aprinsă.

„Am vrut doar să încerc să salvez relația”, a șoferul român de TIR, ieri, în fața magistraților.

Și-a prins fosta soție de gât și s-a pus cu genunchii pe ea

În acel moment, românul a luat un cuțit de bucătărie, și-a prins soția de gât și a împins-o pe canapea. Potrivit procurorului, el chiar s-a pus cu genunchii pe pieptul ei și și-a eliberat strânsoarea doar când ea abia mai putea respira. Fiul lor, care aștepta afară, lângă mașină, a auzit-o pe mama lui chemând ajutor și a bătut în ușă. Și-a văzut mama sângerând, ea fiind înjunghiată de două ori cu un cuțit, dar și pe român care părea să fie grav rănit. Se înjunghiase singur în piept. Viața lui a fost inițial în pericol, dar starea lui s-a îmbunătățit rapid.

„A procedat greșit”, a recunoscut avocatul românului. „Dar el nu i-a trimis un mesaj ca să o ademenească și nu a intenționat să o omoare”. Prin urmare, a cerut achitarea pentru tentativa de omor. „Și-a lovit din greșeală soția cu cuțitul”, a continuat avocatul. I-a cerut judecătorului să-i pună numai condiţii românului, fără pedeapsă cu închisoarea. 

Șoferul român de camion riscă cinci ani de închisoare

Românul s-a mutat acum la Izegem. A petrecut trei luni în închisoare după tentativa de omor și a trebuit să evite orice contact cu soția după eliberare.

Între timp, a început și procedura de divorț. 

O decizie definitivă va fi luată în data de 11 ianuarie 2021. Șoferul român de camion riscă acum o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

Sursa:www.stiridiaspora.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.