Opt migranți din Afganistan au fost descoperiți, miercuri, într-un TIR care se deplasa spre granița cu Ungaria, după ce șoferul turc a oprit într-o benzinărie din Arad și a sunat la 112, reclamând că aude zgomote din remorcă, informează Aradon.ro.

Șoferul turc în vârstă de 50 de ani a oprit într-o stație de carburanți situată pe strada Dorobanți din Arad, contrariat de zgomotele care se auzeau din remorcă, în condițiile în care sigiliul era intact.

După ce reprezentanți ai Biroului Vamal au desigilat remorca, polițiștii arădeni au descoperit opt adolescenți, cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, toți din Afganistan.

„În această dimineață (n.r. miercuri dimineață), în jurul orei 10:30, am fost sesizați prin apel SNUAU 112, de către un bărbat despre faptul că din interiorul camionului pe care îl conducea se aud zgomote. În urma verificărilor a reieșit că în interiorul remorcii se aflau opt persoane de sex masculin cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, toți cetățeni afgani”, a anunțat IPJ Arad.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Inspectoratului General pentru Imigrări a reieșit că cinci dintre aceștia aveau drept de ședere temporară pe teritoriul României, unul este minor, iar ceilalți doi au fost predați polițiștilor de Frontieră în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale care se impun, potrivit IPJ Arad.

FOTO: Poliția de Frontieră

Sursa:www.libertatea.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.