Un tânăr de 19 ani a ajuns de urgență la Spitalul Sf. Spiridon din Iași după ce a încercat să desfacă un obuz cu o bormașină.

Băiatul avea obuzul de mai multă vreme în magazie, iar acum s-a decis să îl desfacă, dar acesta i-a explodat în mână.

Inițial, băiatul a spus că i-a explodat un telefon în mână, conform Bună Ziua Iași. 

„Solicitare la un tânăr de 19 ani, din satul Petriş, comună Dolheşti, iniţial declarând explozia telefonului în mână, cu sângerare, motiv pentru care a fost dirijat SAJ C2. Ulterior, la momentul ajungerii echipajului SAJ C2 la caz, declara că, în timp ce găurea un cartuş cu bormaşina, a explodat. Pacientul era stabil hemodinamic, conştient, cu traumatism mâna, coapsa şi abdomen. Se dirijează la UPU Spital Sf. Spiridon”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Băiatul și-a pierdut mâna stângă și este posibil să rămână și fără un ochi.

„A suferit un şoc hemoragic/ traumatic. Au fost înregistrate plăgi penetrante/ cu retenţie corpi străini (alice) regiunea facială (ochi drept), torace, abdomen (hemoperitoneu), coapsa dreaptă. A suferit o amputaţie mâna stângă. I s-au efectuat consulturi specifice, Computer Tomograf. Îl internam la secţia de Chirurgie. Va fi operat de chirurgie generală, plastică, oftalmologie şi ortopedie. Și-a pierdut mâna stângă şi posibil să piardă şi ochiul drept. De fapt, era un obuz pe care îl avea demult în magazie şi să gândit să-l desfacă”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Stirile: http://www.stirileprotv.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.