Aproape 40.000 de oameni au participat duminică, 21 noiembrie, la un marş împotriva restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID la Bruxelles, iar forțele de ordine au fost nevoite să ia măsuri după ce mai multe persoane au devenit violente, a informat The Guardian.

Marșul de protest a început paşnic, însă poliția belgiană a intervenit cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene după ce mai mulţi participanţi au început să arunce proiectile.

Unii manifestanți purtau glugă și aveau asupra lor steaguri naționaliste flamande, iar confruntarea cu poliția a avut loc în apropierea districtului UE și guvernamental al capitalei belgiene. Poliția a anunțat că 35.000 de protestatari au mărșăluit de la Gara de Nord din Bruxelles în semn de protest, iar demonstrația, numită „Împreună pentru libertate”, s-a axat pe excluderea persoanelor nevaccinate din locuri precum restaurante și baruri. Protestul din capitala Belgiei vine în contextul în care Europa se luptă cu un val de infecții și mai multe țări au înăsprit restricțiile. Noi măsuri anti-COVID în Belgia Belgia, una dintre țările cele mai afectate de COVID în valul patru al pandemiei, a anunțat pe 18 noiembrie că instituie noi restricții pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri. Astfel, regula purtării măștilor de protecție a fost extinsă în mai multe spații publice, iar munca de acasă a devenit obligatorie.

Practic, din acest sfârșit de săptămână, toate persoanele din interiorul localurilor, cum sunt restaurantele sau cafenelele, vor trebui să poarte măști de protecție dacă nu se află la mese. Regula se va aplica tuturor celor cu vârste de peste 10 ani, până acum pragul fiind de 12 ani. Totodată, accesul în restaurante sau la teatru este permis doar în baza certificatului verde care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea cu rezultat negativ. De asemenea, clienții cluburilor de noapte vor putea fi testați anti-COVID, dacă vor dori să danseze fără să poarte mască.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.