În timp ce Tesla (TSLA.O) s-a alăturat clubului de un trilion de dolari, a primit o comandă de referință de la Hertz și a stabilit un nou record de vânzări în Europa, șeful Volkswagen (VOWG_p.DE) a prezentat o reducere a vânzărilor și a livrărilor și o scădere a profiturilor trimestriale. care a condus acasă la un punct: detronarea lui Elon Musk ca rege al vehiculelor electrice (EV) a devenit mult mai dificilă.

„Recentele realizări ale Tesla transmit un mesaj clar”, a spus Diess analiştilor în timpul unui apel cu privire la rezultatele din trimestrul al treilea de joi, care a sfârşit prin a fi în principal despre Tesla.

„Trebuie să ne pregătim pentru o nouă fază a competiției”.

Admirator de multă vreme al lui Musk, Diess a intensificat în acest an presiunea și a schițat planuri – inclusiv înființarea a șase fabrici mari de baterii în Europa – care vizează să-l depășească pe rivalul VW din SUA ca cel mai mare vânzător de vehicule electrice din lume până în 2025.

Dar o lipsă cronică de semiconductori a încetinit progresul Volkswagen, scotând la iveală dezavantajele pe care producătorii de mașini le-au avut în comparație cu rivalii de lux care vând mai puține vehicule.

Și având în vedere că Tesla valorează de aproape opt ori mai mult decât VW, în timp ce vinde doar 5% din mașini, iar modelul său 3 devenind primul vehicul electric care a condus vânzările lunare în Europa, în această etapă este mai mult despre a ține pasul, nu a ajunge din urmă.

„Ei se depărtează în ceea ce privește marjele lor brute. Se pare că au un acces structural mai bun la cipuri. Par să aibă un acces structural mai bun la baterii”, Patrick Hummel, șeful departamentului de cercetare auto și mobilitate în Europa și SUA la UBS. , a spus în timpul convorbirii cu Diess.

Pentru a înrăutăți lucrurile, Musk va începe în curând să producă mașini la uzina de ultimă generație a Tesla din Gruenheide, lângă Berlin, ducând lupta pentru dominația auto mondială în Germania, unde au fost inventate unele dintre primele automobile.

Diess, în vârstă de 63 de ani, care a scos producătorul de mașini din scandalul său de înșelăciune privind emisiile Dieselgate, a spus că acest lucru îi va forța pe greii locali să-și ridice semnificativ nivelul pentru a nu rămâne mai în urmă.

„Tesla Gruenheide este pentru noi cu siguranță o nouă referință, care stabilește noi repere când vine vorba de viteză, productivitate, de asemenea, management lean și trebuie să ne adaptăm la asta”, a spus el în timpul unui apel cu reporterii.

ȚINE-ȚI PRIETENII APROAPE, DAR DUȘMANI VOI MAI APROAPE

Diess, care cu ani în urmă a primit o ofertă pentru a conduce Tesla, a evidențiat în mod repetat succesul lui Musk la pionierul EV, care a perturbat modalitățile consacrate ale industriei auto și a cărui evaluare de 1 trilion de dolari o depășește pe cea a Volkswagen.

Chiar dacă acțiunile Volkswagen au crescut cu 28% în acest an, evaluarea sa actuală de aproximativ 121 de miliarde de euro (141 de miliarde de dolari) este departe de cele 200 de miliarde pe care Diess crede că compania, care include mărcile de lux Porsche și Audi, valorează.

Diess, care a devenit CEO-ul Volkswagen în 2018, l-a invitat chiar pe Musk să vorbească cu managerii săi luna aceasta, considerată ca o mișcare de a pune presiune asupra conducerii superioare pentru a trece mai repede pentru a ajunge din urmă cu producătorul auto american.

O parte centrală a acestei impulsuri va fi proiectul Trinity al Volkswagen, în baza căruia producătorul auto dorește să construiască un sedan emblematic EV la uzina sa din Wolfsburg din 2025/26 și să transforme fabrica într-o provocare pentru site-ul Tesla din Gruenheide.

Acest plan include reducerea timpului necesar pentru asamblarea vehiculelor electrice la aproximativ 10 ore, a declarat pentru Reuters directorul financiar Volkswagen Arno Antlitz, aproximativ în același timp necesar Tesla pentru a-și construi Modelul 3.

De asemenea, este clar că acest lucru va însemna mai puține locuri de muncă, ceea ce implică riscul unor bătălii lungi și dureroase cu reprezentanții muncii, care au deținut în mod tradițional o putere semnificativă la al doilea cel mai mare producător de automobile din lume.

La începutul acestei săptămâni, noul șef al forței de muncă al Volkswagen l-a luat pe Diess la răspundere pentru că este prea concentrat pe investitori și nu a investit suficient în forța de muncă, care este îngrijorată de faptul că comutatorul EV va costa zeci de mii de locuri de muncă.

CFO Antlitz a spus că, deși atât conducerea, cât și lucrătorii ar putea fi de acord cu privire la necesitatea de a revizui Wolfsburg, el a recunoscut că găsirea unui punct comun ar putea fi o provocare.

„Desigur, se pune întrebarea, ca de obicei, „cum ajungem acolo”, dar sunt convins că împărtășim aceeași viziune cu consiliul de întreprindere”.

Când i s-a cerut un comentariu, un purtător de cuvânt al lui Diess s-a referit la observațiile sale făcute joi. Purtătorii de cuvânt ai Tesla din Germania nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Sursa:https://www.reuters.com/business/autos-transportation/volkswagen-gets-reality-check-after-teslas-week-milestones-2021-10-29/

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.